Wat is Autocharge?

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

De meeste voertuigen die een CCS aansluiting hebben kunnen op magische wijze een sessie starten met Autocharge

Met Autocharge hoef je geen passen te scannen of apps te gebruiken: doe de stekker gewoon in het voertuig en de sessie start automatisch

Autocharge activeren
  1. Download onze gratis app in de Apple App Store of Google Play Store.
  2. Volg de stappen om je account aan te maken en voeg je favoriete betaalmethode, je voertuig en het kenteken toe
  3. Ga naar je voertuiginstellingen en activeer Autocharge
  4. De volgende keer dat je laadt, doe je de stekker in het voertuig en wacht je 15 seconden (zodat de lader zijn unieke ID code kan communiceren met ons laadsysteem)
  5. En voilá! De volgende keer doe je de stekker in je voertuig en de sessie start automatisch!
Sommige CCS voertuigen kunnen Autocharge niet gebruiken

Om Autocharge te gebruiken, heeft elk voertuig een unieke code. Sommige voertuigen hebben gedeelde codes en kunnen om die reden geen Autocharge gebruiken.

• Audi e-tron (model 2018, kan niet gegarandeerd worden voor model 2019) & Q4 e-tron
  • Cupra Born
  • Maxus eDeliver
  • Mazda MX-30
  • Volkswagen e-Up!, e-Golf, ID.3, ID.4 & ID.5
  • Seat Mii electric
  • Skoda Citigo e-iV & Enyaq iV
Hoe kan ik Autocharge (tijdelijk) deactiveren?
Je kunt je voertuigen beheren in de Fastned app. Je kunt Autocharge voor elke auto deactiveren via het tabblad Instellingen voor je voertuigen in het menu 'Voertuig'. Je kunt Autocharge op elk moment weer activeren. Je hoeft je auto niet opnieuw te koppelen aan je account.

Onthoud alsjeblieft dat je Autocharge moet deactiveren wanneer je je voertuig verkoopt.
Waarom is Autocharge niet beschikbaar voor AC en CHAdeMO auto's?
Alleen het CCS protocol verstuurt een unieke code voor elk voertuig, en dit geldt niet voor auto's met een AC of CHAdeMO connector. Dat is waarom Autocharge niet gebruikt kan worden bij deze auto's.
Is Autocharge veilig?
Elke auto met een CCS aansluiting heeft een unieke code die uitgewisseld wordt met de lader wanneer de stekker in de auto wordt gestopt. In tegenstelling tot de code van een lader, is de unieke code van een voertuig erg moeilijk te kopieren of wijzigen